Verlichting

Just another SeoBureau site

In het verleden was de liftverlichting omvangrijk, bestond ze uit beperkte ontwerpopties en vergde ze hoge onderhoudskosten. In een tijd waarin LED een meer voor de hand liggende keuze is door de grotere nadruk op duurzaamheid en energie-efficiëntie, is het geen verrassing dat zowel bedrijven als ontwerpers zich tot dit type verlichting wenden. In de blogpost van deze week presenteren we enkele van onze gedachten over de evolutie van liftverlichting door de jaren heen.

Comfort en gezelligheid

Voorheen bestond liftverlichting uit spots in het plafond, waar het licht het interieur zichtbaar maakte. Gezien de lage plafonds en de minimale ruimte rond de liftruimte, gaf dit soort licht verblinding, wat zeer moeilijk was voor de ogen. Het kon resulteren in een slechte ervaring van degenen die de lift gebruikten.

Tegenwoordig biedt LED-verlichting meer keuzemogelijkheden met een consistente en veel betere lichtkwaliteit en minimale verblinding, wat uiteindelijk een comfortabele omgeving voor de gebruikers zal creëren. Het licht kan worden aangepast aan het zonlicht en een grote rol spelen bij het creëren van de juiste sfeer.

Pas de verlichting aan aan het ontwerp van de ruimte

Fluorescentielampen konden in het verleden niet worden aangepast, maar boden beperkte ontwerpopties. Met verschillende soorten LED panelen hebt u de mogelijkheid om het verlichtingsontwerp op maat van uw specifieke behoeften samen te stellen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze lengtes, maten en kleuren en kunnen worden gebruikt op liftwanden, plafonds of vloeren – dit type lampen zal de liftverlichting afstemmen op het ontwerp van de ruimte.

Minder onderhoud

In het verleden was het onderhoud tijdrovend en moeizaam. Het was duur om de armaturen te vervangen en het kon al snel duur uitvallen. Zoals we al eerder hebben gezegd, hebben LED’s doorgaans een levensduur van 50.000 uur, wat de traditionele lichtbronnen met mijlpalen verslaat. Dit is vooral belangrijk voor liften, waar het licht doorgaans constant brandt – u kunt ervoor kiezen om bewegings- of foto-elektronische sensoren te installeren en extra besparingen te realiseren. LED-lampen hebben ook het voordeel dat ze bestand zijn tegen eventuele trillingen die kunnen optreden.

Vraagt u zich nog steeds af of LED’s een goede oplossing zijn voor liften? Verschillende studies tonen aan dat u een energiebesparing van 45% kunt realiseren door gloeilampen door LED’s te vervangen. Tegelijk geeft het een beter effect op het vlak van lichtzichtbaarheid, comfort, kleur en aantrekkelijkheid.

Er zijn veel voordelen van winkelen voor uw hangende verlichting online, maar misschien is het meest prominent het bereik van producten waarmee u u heeft. Als je naar een winkel kijkt en een reeks hanglampontwerpen ziet die ze je moeten bieden, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Dit is de reden waarom Websites van Lighting Store een geweldig idee zijn, omdat u in staat bent om een reeks artikelen over dit verlichtingstype te lezen, waarmee u weet wat voor soort ontwerp of product het meest geschikt is voor uw vereisten. Ook wanneer u online koopt, is het aantal ontwerpen dat u moet kiezen enorm. Sommige mensen houden niet van hanglamp, bijvoorbeeld, zodat u online kunt kopen, kunt u alle beschikbare ontwerpen zien, die mogelijk niet beschikbaar zijn in uw plaats. Zoek je bijvoorbeeld Solar wandlampen?  

Een voorbeeld van een verbetering van online verlichting, dat geldt ook voor thuis interieurontwerp, is de introductie van vrijstaande verlichting online. Vrijstaande lichten hangen niet van elke muur, ze staan op een statief en kunnen worden verplaatst waar je maar wilt in je huis – een geweldige manier om een beetje meer licht toe te voegen aan een donkere hoek! Freestanding Lighting Online biedt u ook een veel grotere selectie van producten, waarvan sommige mogelijk niet voor u beschikbaar zijn als u een verlichtingswinkel bezocht. Als u online online winkelt voor uw verlichting, kunt u zelfs uw hangers, halogeenlampen of kookeilandverlichting in de grootte en stijl die u wenst te bestellen.